Aktuelle koncepter
Strategisk udvikling af ældreområdet – fra papir til praksis
Regeringen har nu indgået en aftale om ældrepleje, der bl.a. sætter fokus på helhedspleje, faste teams og tæt samspil med pårørende, lokale fællesskaber og civilsamfund. Her har vi samlet hvad I kan arbejde med for at skabe fælles momentum og accelerere jeres udvikling af ældreområdet.
Fokuser og accelerer jeres udvikling
- Hvordan har medarbejderne indflydelse på arbejdstid og mulighederne for fleksibilitet?
- Hvordan arbejder I med tværfaglige teams – og hvilken værdiskabelse har det skabt?
- Hvor spiller I sammen med kommunens og lokalområdets ressourcer til at rekruttere og tiltrække arbejdskraft?
- Hvordan kan I styrke samarbejdet med hospitaler, praktiserende læger, bl.a. gennem sundhedsklyngen?
- Hvilken ældrepleje vil I levere i 2030? Og er der brug for politisk forventningsafstemning om visioner vs. praksis?
- Hvordan deler I viden på strategisk ledelsesniveau på tværs af kommuner – er I interesserede i at deltage i et netværk for chefer og direktører på ældreområdet?
En ny måde at tænke styring og ledelse på
Med de vilkår, der er for den kommunale ældrepleje, må vi finde nye veje til at lykkes. Nye modeller for styring og ledelse kan fremtidssikre velfærden; En bevægelse væk fra indsatser, regler og procedurer, der udelukkende er defineret ud fra enkeltstående politikker, kompleks lagkagelovning og en ’plejer’. En bevægelse hen imod en samskabt model for styring og udvikling, hvor alle har tydelige roller. Det kan hjælpe jer med:
- Bedre måder at organisere arbejdet og lægge fleksible vagtplaner
Gennem faste, tværgående og selvstyrende teams, lokalaftaler og vagtplanlægning, hvor medarbejderne selv er med til at ’pusle’ planerne på plads.
- Fyldestgørende rekruttering og ny opgavefordeling mellem fagligheder
Gennem ambassadører, sms-rekruttering, udlån og ny rollefordeling mellem fagprofessionelle, frivillige og pårørende og samspil med eksterne partnere.
- Afstemte forventninger til fremtidens velfærdsydelser
Gennem politiske og borgerettede dialoger om forventninger til fremtidens velfærdsydelser og nødvendige arbejdsdelinger.
- Nye samarbejdsflader i det nære sundhedsvæsen
Gennem konkrete samarbejder med uddannelsesinstitutioner, hospitaler, praktiserende læger og andre sundhedsfaglige aktører
- Styrkede aktiviteter med lokalsamfundet, foreninger og pårørende
Gennem samskabelse med lokale aktører og afprøvning af nye måder at lave ældrepleje på, hvor den samlede velfærds effekter i centrum.
- Opdaterede modeller for tilsyn og læring
Gennem kollegialt tilsyn med fokus på dialog, der kan fremme tillid og læring omkring kvalitet frem for unødig styring og kontrol.
Resonans erfaringer
Vi har i Resonans mange erfaringer med at sætte handling bag de strategiske mål via konkrete forandringsprocesser i driften, via ledelsesunderstøttende aktiviteter og via politiske og strategiske dialogprocesser.
Vi har bl.a. aktuelle erfaringer i Roskilde Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Køge Kommune og Københavns Kommune og mange strategiske og tværfaglige erfaringer fra samarbejde med Sundhedsstyrelsen, Region Sjælland og Region Hovedstaden.
Få inspiration fra en række artikler vi har skrevet:
- Forudsætninger for at lykkedes med faste og selvstyrende teams i ældreplejen
- Udfordringer, tendenser og potentialer på ældreområdet
- Hvad er omsorg og nærvær egentlig?
- Små skridt kan skabe stor innovation
- Strategisk afsæt og ophæng
- Hvordan evaluerer vi omsorg og nærvær?
Ta’ kontakt til os, hvis du vil høre mere om hvordan I
- Skaber ejerskab og empowerment blandt medarbejdere og ledere til de strategiske udviklingsprocesser
- Skaber forandringer i hverdagen ved at tænke stort og starte småt via prøvehandlinger
- Involverer lokale aktører, pårørende, borgere og politikere i de samskabende processer og mulige partnerskabet
Kontakt os
Vi skræddersyer altid vores koncepter så det matcher jeres behov.
Kontakt os hvis I vil høre mere.
Anne-Mette Scheibel er partner i Resonans. Hun har i 15 år arbejdet som konsulent i den offentlige sektor i KL og Resonans med at få omsat komplekse rammer til nyttige handlinger praksis.
David Jul har gennem de seneste 8 år hjulpet en lang række organisationer med at realisere deres ambitioner ved at sætte fokus på deres fælles strategiske mål, og hvad der skal til for at nå dem.
Every mind into the game!
Traditionelle ledelses- og organiseringsmodeller understøtter ofte ikke de ambitioner, der ligger i vision og strategi. Der skal noget andet og mere til for at lykkes i dag og i fremtiden. Der er behov for mere fleksible organiseringsformer, grænsekrydsende samarbejde, ledelse og handlinger, der går på tværs af sektorer og skaber nye partnerskaber.
Vi udfordrer vores kunder, både offentlige og private, ift. at bringe deres kunder, brugere, borgere, bestyrelser og politiske aktører ind i både udviklingen og realiseringen af visioner og strategier. Det skaber nye idéer på tværs og sikrer det nødvendige og altafgørende ejerskab, der er forudsætningen for handlekraft og acceleration af resultatskabelsen. Every mind into the game!
I Resonans bidrager vi via vores tilgang og samarbejde med vores kunder og partnere til løsninger på vilde komplekse problemer som fx mangel på arbejdskraft, den grønne omstilling og ulighed i sundhed og mistrivsel.