Styrkebaseret ledelse 2.0_ Styrkebaseret ledelse 2.0 Udforsk Udforsk

Ny og opdateret udgave af succesen Styrkebaseret Ledelse

Bedre resultater, styrket innovationskultur og større trivsel gennem styrkebaseret ledelse

Styrkebaseret ledelse er et konkret værktøj til dit lederskab. Men det er mere end et værktøj. Det er et mindset. Et nuanceret blik på verden, der hjælper dig som leder til at se efter guldet og bygge på det, der allerede virker samtidig med, at du tager dig af de udfordringer, du står overfor. Det handler om at sætte fokus på det, der betyder noget og som skaber reel forandring, fremdrift og energi frem for det, der dræner og skaber modløshed.

Styrkebaseret ledelse har vist sig at være mere end en døgnflue. Tilgangen har for hundredevis af ledere i alle typer af organisationer skabt både forretningsresultater, øget innovation og trivsel, hvilket alt sammen kan aflæses på bundlinjen.

I Styrkebaseret Ledelse 2. udgave giver Pernille Hippe Brun, Mikkel Ejsing og David Cooperrider en indføring i den forskningsmæssige baggrund for styrkebaseret ledelse, caseeksempler på, hvordan det virker og en række konkrete værktøjer til, hvordan du som leder kan arbejde med et styrkebaseret perspektiv. Det handler om, hvordan du anskuer udfordringer, hvordan du stiller spørgsmål, hvordan du kommunikerer, afholder møder, hvordan du sætter et stærkt team, løser konflikter, skaber forandring og meget mere.

For at hjælpe dig igang har Pernille og Mikkel lavet 9 små videotips til dig nedenfor, hvor de introducerer dig til et par af værktøjerne. Find notesblokken frem og se med.

Køb bogen her

Videotip #1

Spot dine styrker

For at kunne lede styrkebaseret må du først vide, hvor dine styrker ligger. Pernille giver dig to værktøjer til, hvordan du kan spotte dine styrker, nemlig ved at tage en test eller ved at føre en energidagbog.

”Jeg haft god nytte af styrkebaseret ledelse i både store forandringsprocesser
og daglige ledelsesopgaver.“

Frank E. Andersen, kommunaldirektør, Slagelse Kommune

Videotip #2

Styrkebaseret feedback

For mange er feedback associeret med noget negativt. Men det behøver det ikke at være – slet ikke, hvis du giver styrkebaseret feedback, der både fokuserer på det, der fungerer godt og det, der skal være anderledes. Pernille fortæller om de 3 O’er og de 5 K’er, som kan hjælpe dig, når du skal give feedback.

Videotip #3

Fælles retning

Noget af det mest udfordrende i organisationer er at skabe fælles træk mod den samme vision. Dog er det altafgørende, at det lykkes, så der ikke hives i forskellige retninger, når I skal bevæge jer. Derfor introducerer Mikkel dig her til tre trin, I må igennem for at sikre den fælles retning.

”Bogen har udviklet min evne til at se og bruge mine og andres styrker gennem konkrete værktøjer til både team- og selvledelse. Styrkebaseret Ledelse bygger videre på det, der virker og finder en løsning på det, der ikke virker.“

Mille Tram Lux, executive advisor, Seluxit – tidl. bestyrelsesmedlem og finansdirektør i Aalborg Portland A/S

Videotip #4

Skibet som metafor

Vi bruger ofte skibet som en metafor for ledelse. I horisonten er destinationen – eller i ledelseslingo, visionen. Sejlet repræsenterer styrkerne, som skal få os derhen og i skroget kan der være huller – svagheder – der skal lappes. Det fortæller Mikkel meget mere om her.

Videotip #5

Det stærke team

Et stærkt team er et, hvor medlemmerne har forskellige personligheder, forskellige kompetencer og forskellige energiniveauer. På den måde komplimenterer alle hinanden og man kan bringe sine styrker i spil. Pernille fortæller om, hvordan du sammensætter et team, med disse kvaliteter.

”Vi har gode erfaringer med bogen på vores lederudviklingsforløb. Den matcher en ressourcebaseret og motiverende ledelsesform, som man kommer længst med på et universitet med dygtige fagspecialister.“

Astrid Viola Hornbech Svendsen og Michael Martini, lederudviklingskonsulenter, Aarhus Universitet

Videotip #6

Skab møder med høj energi

Vi kender alle den slags møder, der burde have været en e-mail. Styrkebaserede møder er møder, der har høj energi, er relevante og som har fokus på, hvad der skal ske før, under og efter mødet. Pernille fortæller om, hvordan du kan skabe den slags møder.

Videotip #7

Succesfulde partnerskaber

Komplekse udfordringer kalder på strategiske partnerskaber, men hvordan sikrer man, at partnerskaberne lykkes og bliver en succes? Det giver Mikkel 5 bud på.

”Styrkebaseret Ledelse har været og er fortsat en uundværlig bog for hele Firmafons ledelse.”

Peter Engelbrecht, direktør, Firmafon

Videotip #8

Stærke samarbejder

Komplekse organisationer har i stigende grad brug for et stærkt samarbejde på tværs inden for organisationen og til tider også uden for organisationen. Mikkel giver her 5 ideer til, hvordan du kan styrke det tværgående samarbejde.

Videotip #9

5 trin til styrkebaseret forandring

En foranderlig verden og kontinuerligt nye krav og efterspørgsler betyder, at vi som organisation må ændre os i takt med udviklingen. Pernille deler 5 trin, der følger den styrkebaserede tilgang og bringer organisationen videre mod det fælles mål.

Vil du vide mere?

Køb bogen her
Send en mail
Ring os op
2020-04-02T12:35:00+02:00